5 redenen waarom je als amateurclub voor een kunstgrasveld moet kiezen

0
278

Als amateurvoetbalclub is het ontzettend lastig om rond te komen, de meeste clubs moeten het vaak hebben van sponsoren van de plaatselijke bedrijven of mensen die graag doneren omdat ze om hun club geven. Hoe kan je op de kosten besparen, eigenlijk kan je het beste beginnen met een van de grootste kostenposten, de grasvelden. Wordt het wellicht tijd voor een kunstgrasveld? Waarom zou je als amateurclub een kunstgrasveld nemen? In dit artikel vind je 5 redenen waarom je als amateurclub een kunstgrasveld moet hebben.

Goedkoper op lange termijn

Een kunstgrasveld is zeker niet goedkoop en een stuk duurder om aan te leggen. Als je in 10 jaar kijkt hoeveel je kwijt bent aan een grasveld dat er zo goed bij ligt als een biljartlaken of een kunstgrasveld. Een kunstgrasveld is in de langere termijn een flink stuk goedkoper

Onderhoud

Een kunstgrasveld hoeft in tegenstelling tot een normaal grasveld nauwelijks onderhouden te worden. Normaal ben je enorm veel geld kwijt met het onderhoud, denk bijvoorbeeld aan het zaaien, maaien en de grasmeester zelf natuurlijk.

Goede kwaliteit

Als voetbalclub wil je natuurlijk dat je op een goed veld speelt. Omdat de meeste voetbalclubs het niet kunnen betalen om hun velden goed te onderhouden zijn de meeste velden van enorm slechte kwaliteit.

Ten alle tijden bespeelbaar

Een kunstgrasveld is ten alle tijden bespeelbaar. Een normaal grasveld is soms tijdelijk niet speelbaar omdat er gezaaid moet worden en het gras moet groeien. Een kunstgrasveld is ten alle tijden bespeelbaar. Dit scheelt dus enorm veel tijd en vooral geld.

Milieuvriendelijk

Kunstgras is een stuk milieuvriendelijker omdat er geen schadelijke stoffen in de grond komen als het gaat regenen en je hoeft het grasveld niet te sproeien met water dat als drinkwater gediend kan worden.