AC Milan en Atalanta behouden langdurig ongeslagen status

0
147

Aan de langdurig ongeslagen status van AC Milan en Atalanta in de Serie A is nog geen einde gekomen. Na de 1-1 in San Siro is Milan nu tien duels zonder nederlaag en Atalanta zelfs zestien.

Milan kwam na een kwartier op 1-0 door Hakan Calhanoglu, die uit een lastige hoek een vrije trap in de verre hoek krulde. Een doelpunt dat wat deed denken aan die van Lasse Schöne namens Ajax in Madrid, vorig jaar in de Champions League.

Na een charge van Lucas Biglia op Roeslan Malinovski verzuimde de laatste vanaf de stip te scoren voor Atalanta, maar na goed werk van Remo Freuler maakte Duván Zapata wel de 1-1.

Na rust waren grote kansen schaars. De gasten waren gevaarlijk met schoten van Gustavo Gómez, Zapata en Marten de Roon, die net als Hans Hateboer basisspeler was. Giacomo Bonaventura trof bij een counter van Milan de paal.

Milan heeft nu één punt minder en één wedstrijd meer gespeeld dan nummer vijf AS Roma. De nummer vijf plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League, de nummer zes moet eerst voorronden spelen.

Bron: nos.nl