Ache rondt miljoenentransfer van Sparta naar Eintracht Frankfurt af

0
97

Ragnar Ache verruilt Sparta voor Eintracht Frankfurt. De aanvaller maakt het huidige seizoen nog gewoon af in Rotterdam, voordat hij de overstap maakt naar de Bundesliga.

De 21-jarige Ache werd geboren in Frankfurt am Main en tekent voor vijf seizoenen in zijn geboortestad. Sparta ontvangt naar verluidt een bedrag van twee miljoen euro voor de centrumspits, die ook op de vleugel uit de voeten kan.

Ache debuteerde drie jaar geleden al in de eredivisie namens de Rotterdammers, maar brak dit seizoen pas echt door op het hoogste niveau met onder meer vijf goals en drie assists. In november luisterde hij zijn debuut voor Jong Duitsland op met een doelpunt.

Bij Eintracht Frankfurt wordt Ache ploeggenoot van de voormalige Oranje-internationals Bas Dost en Jonathan de Guzmán.

Miljoenen

Naast Ache verkocht Sparta eerder ook aanvaller Halil Dervisolglu al voor enkele miljoenen, aan het Engelse Brentford. De Rotterdammers hoopten dat ook hij het seizoen nog zou afmaken op Het Kasteel.

De Turkse jeugdinternational is echter al vertrokken naar de club uit het Championship, die strijdt om promotie naar de Premier League. Patrick Joosten wordt daarom de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Utrecht.

Bron: nos.nl