ADO-advocaat klaar voor juridisch gevecht: ‘Laten het er niet bij zitten’

0
177

Als ADO Den Haag vrijdag van voetbalbond KNVB te horen krijgt dat het degradeert uit de eredivisie, gaat de club daartegen in beroep. Dat zei advocaat Frans de Weger, die ADO bijstaat, woensdagavond in Studio Voetbal.

“Mocht het besluit van de KNVB negatief uitvallen, is de kans groot dat ADO het er niet bij laat zitten”, aldus De Weger. “Dan zal de rechter toetsen of de bond mijn cliënt onevenredig heeft benadeeld.”

Dialoog of eenzijdig besluit?

Dinsdag werd bekend dat de KNVB voornemens is om het voetbalseizoen – nu er tot zeker 1 september niet mag worden gespeeld – niet uit te spelen. Vrijdag gaat de bond met de clubs in gesprek over de afwikkeling van de lopende competities.

ADO staat op de huidige ranglijst op de zeventiende plaats. Dat betekent normaal gesproken directe degradatie naar de eerste divisie.

“We weten niet hoe er vrijdag door de KNVB wordt gecommuniceerd. Wordt het een dialoog of is het een eenzijdig besluit?”, zegt De Weger.

Als het aan ADO ligt, krijgen de clubs op z’n minst de mogelijkheid om mee te denken over het einde van het seizoen. Anders zal de rechter moeten kijken naar mogelijke alternatieven.

‘Gunstig programma’

“In het geval van directe degradatie wordt ADO financieel ernstig getroffen”, weet De Weger. “In de laatste fase van de competitie doet de club het juist altijd goed.”

“Daarnaast hebben ze nog een relatief gunstig programma in het vooruitzicht. Dat argument zal dan ook worden aangevoerd.”

Bron: nos.nl