Advocaat gunt Bozenik basisdebuut door blessure Jørgensen

0
141

Feyenoord moet het in het eredivisieduel met Fortuna Sittard van zaterdag zonder Nicolai Jørgensen doen. De Deense spits heeft een teenblessure. De Slowaakse aanwinst Róbert Bozenik maakt zaterdag in De Kuip daardoor zijn basisdebuut bij de Rotterdammers.

“Er is iemand op de teen van Jørgensen gaan staan”, zei trainer Dick Advocaat over de blessure van zijn spits. Ook Eric Bottegin en Oguzhan Özyakup zijn er door blessures nog niet bij, terwijl Luis Sinisterra zes tot acht maanden uit de roulatie is met een zware knieblessure.

“We hebben met vier blessures niet zo veel opties meer”, aldus Advocaat. “Maar we zullen er in ieder geval met elf man staan.”

Enthousiaste Bozenik

Bozenik maakte afgelopen weekeinde in het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (3-4) zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord en vierde dat enthousiast voor een vak vol PEC-supporters.

“Dat zijn toch leuke dingen?”, lacht Advocaat als hij daaraan terugdenkt. “Volgens mij had hij het zelf niet in de gaten. Ik vond het wel leuk.”

De 20-jarige aanvaller, afkomstig van MSK Zilina, moet volgens Advocaat zijn plek nog wel een beetje vinden. “Hij moet nog het gevoel krijgen in het elftal. Het is een jongen die keihard werkt. Het is een ander type speler dan Jørgensen, maar ja, die is geblesseerd.”

“In de wedstrijd helpt iedereen hem, daarbuiten moet Bozenik het zelf doen. Maar hij kan wel makkelijk contact maken. En hij speelt natuurlijk wel in het nationale elftal van Slowakije. Het is niet zo dat dit het eerste land is dat hij bezoekt.”

Koeman op bezoek

De uitwedstrijd in de eredivisie tegen Fortuna Sittard, begin oktober, leverde Feyenoord een pijnlijke 4-2 nederlaag op. Maar dat was nog onder de inmiddels vertrokken trainer Jaap Stam. Vorig seizoen ging Feyenoord thuis tegen Fortuna met 2-0 onderuit. Maar onder Advocaat zijn de Rotterdammers weer helemaal opgeleefd, met een derde plek in de eredivisie als gevolg.

Donderdagochtend was er ook bezoek in Rotterdam van bondscoach Ronald Koeman, die een rondje langs de eredivisievelden maakt. Op vragen over mogelijke EK-kansen van keeper Justin Bijlow of andere Feyenoorders, wilde Advocaat niet ingaan.

“Ik vond het zelf als bondscoach ook altijd vervelend als iedereen zich ermee begon te bemoeien”, aldus Advocaat. “De bondscoach bepaalt dat.”

Bron: nos.nl