Affiche PSV-Sporting ‘belooft veel goeds’, volgens Van Bommel

0
267

PSV-Sporting Clube de Portugal is een affiche dat niet zou hebben misstaan in de Champions League. PSV-trainer Mark van Bommel heeft dan ook zin in het treffen met de Portugezen, donderdagavond in de groepsfase van de Europa League.

“Een grote naam uit het Portugese voetbal en een grote naam uit het Nederlandse voetbal. Dat belooft veel goeds”, aldus Van Bommel. Om er direct aan toe te voegen: “Maar het geeft geen garanties.”

Trainerswissel

Het fraaie affiche had vanuit Nederlands oogpunt extra cachet gehad als Marcel Keizer bij Sporting nog aan het roer had gestaan. Begin deze maand werd Keizer echter ontslagen als trainer, voor hem in de plaats kwam de Portugees Leonel Pontes. De trainerswissel had gevolgen voor de voorbereiding van PSV.

“Natuurlijk maakt dat de wedstrijd anders”, beaamde Van Bommel. “Na het vertrek van Keizer hebben we zo snel als we konden het nieuwe spel van Sporting geanalyseerd. Tegelijkertijd gaan we altijd en vooral uit van ons eigen spel. Dat is onze basis.”

Van Bommel begon zijn perspraatje met een statement over Fernando Ricksen, die eerder vandaag overleed aan de gevolgen van ALS. “Ik blijf me Fernando herinneren als een echte strijder. Hij was een gouden gozer die altijd voor je klaarstond. Zo wil ik me hem herinneren, als een fantastische gozer.”

Van Bommel speelde drie jaar samen met Ricksen, tussen 1994 en 1997 stonden beiden onder contract bij Fortuna Sittard. Het tweetal stond ook negen keer samen op het veld bij het Nederlands elftal.

Nog geen Gutiérrez

Erick Gutiérrez ontbreekt nog tegen Sporting. De middenvelder is nog niet hersteld van het breukje in zijn rechterhand, dat hij bij de Mexicaanse nationale ploeg opliep. Ook Gastón Pereiro, Sam Lammers, Ibrahim Afellay, Ryan Thomas en Lars Unnerstall ontbreken.

Bron: nos.nl