Ajacied Lang op huurbasis naar Twente

0
143

Noa Lang speelt de rest van het seizoen op huurbasis in het shirt van FC Twente. De buitenspeler van Ajax heeft in goed overleg met zijn club en zaakwaarnemer voor deze overstap gekozen om veel minuten te kunnen maken in de eredivisie.

Lang, die vrijdagmiddag op sportpark De Toekomst afscheid nam van zijn medespelers, maakte op 13 maart 2019 tegen PEC Zwolle zijn debuut in Ajax 1.

Dit seizoen kwam Lang negen keer in actie. Hij kreeg de laatste maanden veel speeltijd van trainer Erik ten Hag, mede door blessures van David Neres en Quincy Promes.

Ziekenboeg Ajax stroomt leeg

Nu de ziekenboeg bij Ajax langzaam leeg begint te stromen en Ajax zich ook nog eens verzekerde van de diensten van Ryan Babel, is het voor Lang beter om het seizoen af te maken bij een andere club. Dat is Twente geworden, bevestigt zijn zaakwaarnemer Bart Baving.

Lang treedt hiermee in de voetsporen van Ronald de Boer en Andy van der Meijde, buitenspelers van Ajax die in het verleden ook voor FC Twente uitkwamen. De Boer werd in 1991 verkocht, maar werd anderhalf seizoen later weer teruggehaald. Van der Meijde werd in het seizoen 1999/2000 verhuurd.

In december was Noa Lang, als Ajacied, nog goed voor hattrick tegen FC Twente.

Bron: nos.nl