Ajax en United akkoord: Van de Beek officieel ‘Mancunian’

0
67

Donny van de Beek had zijn keuze al gemaakt en nu zijn ook Ajax en Manchester United het eens geworden over een transfer van de middenvelder. Van de Beek zet zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar bij de Engelse club, met een optie voor nog een jaar.

Ajax ontvangt minimaal 39 miljoen euro voor Van de Beek. Dat bedrag kan door middel van bonussen nog oplopen naar 44 miljoen.

“Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe geweldig deze kans is om deel uit te maken van een club met zo’n grote historie. Ik wil iedereen bij Ajax bedanken en ik zal altijd met de club verbonden blijven”, zegt Van de Beek in een reactie op de website van Manchester United.

Stevige concurrentie

Bij United krijgt Van de Beek te maken met stevige concurrentie op het middenveld, met onder anderen Bruno Fernandes en Paul Pogba. “Zij behoren tot de beste middenvelders ter wereld. Ik zal van veel van hen kunnen leren en breng daarnaast mijn eigen kwaliteiten mee”, aldus de voormalig Ajacied.

De 23-jarige middenvelder speelde sinds zijn elfde bij Ajax. De afgelopen vijf jaar maakte hij deel uit van de A-selectie. Hij speelde 175 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt, waarin hij 41 keer scoorde.

United-trainer Ole Gunnar Solskjaer is verguld met de komst van Van de Beek. “Hij heeft alle technische bagage om te presteren in ons team en hij heeft de persoonlijkheid om succesvol te zijn bij United. Hij ziet de ruimte, kan wedstrijden lezen en beweegt altijd op de goede momenten. Daarmee is hij complementair aan de kwaliteiten die de andere middenvelders hebben.”

Bron: nos.nl