Ajax mist De Jong en Ziyech tegen PEC, duel met Excelsior dag eerder

0
324

Ajax moet het vanavond in het inhaalduel met PEC Zwolle stellen zonder de inbreng van Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Beiden kampen met een blessure.

De Jong heeft last van de lies, terwijl Ziyech aan de kant wordt gehouden door kuitproblemen.

Beide spelers werden afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (4-0 winst) al uit voorzorg voortijdig naar de kant gehaald door trainer Erik ten Hag. “We hebben nog een pak wedstrijden voor de boeg”, legt de coach uit. “We moeten goed kijken hoe de blessures herstellen. Dat moeten we heel goed managen.”

De wedstrijd in Amsterdam (aftrap 18.30 uur) stond aanvankelijk voor zaterdag 2 maart op het programma, maar de KNVB besloot het duel uit te stellen, zodat Ajax zich optimaal zou kunnen voorbereiden op de Champions League-wedstrijd van de dinsdag erop bij Real Madrid.

Die aanpak betaalde zich dubbel en dwars uit: 4-1 winst en plaatsing voor de kwartfinales.

Opnieuw aanpassing programma Ajax

Ook in verband met de kwartfinales van de Champions League, waarvoor vrijdag geloot wordt, is het competitieprogramma van Ajax aangepast. De Amsterdammers krijgen Excelsior al zaterdag 13 april (aftrap 18.30 uur) op bezoek in plaats van een dag later.

Het uitduel met Willem II op zaterdag 6 april begint vijf kwartier eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was: om 18.30 uur gaat de bal rollen in Tilburg.

Ajax komt in de kwartfinales van de Champions League in actie op dinsdag 9 en woensdag 17 april of woensdag 10 en dinsdag 16 april.

Bron: nos.nl