Ajax vecht UEFA-uitspraak aan bij internationaal sporttribunaal

0
297

Ajax stapt naar het hoogste rechtersorgaan in de sport, het internationaal sporttribunaal CAS. De Amsterdamse club vecht de straf aan die het onlangs kreeg van de UEFA.

Amsterdamse supporters waren op 5 november niet welkom bij het duel met Chelsea in Londen. Ajax werd gestraft naar aanleiding van incidenten rond en tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia begin oktober.

Omdat Ajax nog een voorwaardelijke straf had staan (vanwege misdragingen van supporters tijdens de wedstrijd tegen Benfica vorig seizoen) was de UEFA onverbiddelijk en werd de straf omgezet naar een definitieve straf.

Voorwaardelijk en geldboetes

De club tekende nog vóór het duel met Chelsea beroep aan bij de UEFA, maar dat bleek tevergeefs. Zodoende trad Ajax aan zonder supporters, het duel eindigde in een tumultueuze 4-4.

Ajax kreeg bovendien ook weer een voorwaardelijke straf opgelegd voor een uitduel zonder supporters met een looptijd van een jaar en twee geldboetes. De Amsterdamse club wil dat het CAS zich daar nu over buigt.

De Amsterdammers hebben nog twee wedstrijden te gaan in de poulefase van de Champions League. Ajax staat op doelsaldo bovenaan in de poule en heeft net als Chelsea en Valencia zeven punten.

Volgende week woensdag neemt de ploeg het op tegen Lille, daar werd in september in de Johan Cruijff Arena nog met 3-0 van gewonnen. Op 10 december komt Valencia op bezoek.

Bron: nos.nl