Ajax-vrouwen kloppen PSV in generale voor Champions League-week

0
103

Aan de vooravond van hun confrontatie met een topteam in de Champions League, stonden PSV en Ajax vrijdag tegenover elkaar in de tweede ronde van de Eredivisie Cup. Het ging gelijk op en strafschoppen wezen uiteindelijk Ajax als winnaar aan.

PSV bereidt zich voor op het eerste treffen ooit in de Champions League, woensdag thuis tegen FC Barcelona. Ajax ontvangt donderdag Bayern München.

Rick de Rooij dient als tijdelijke coach PSV op het Europese avontuur voor te bereiden. De Rooij is de vervanger van Sander Luiten, die vanwege persoonlijke redenen zijn contract inleverde in Eindhoven.

Penaltyserie

De Rooij zag zijn ploeg vrijdagavond, in de eerste topper sinds begin oktober toen Ajax in Amsterdam met 2-0 won, na een klein halfuur op achterstand komen. Marjolijn van den Bighelaar maakte de 0-1, maar lang konden de bezoekers er niet van genieten. Binnen een minuut stond het 1-1 door een treffer van Jeslynn Kuijpers.

Vlak voor rust kwam Ajax weer op voorsprong, Stefanie van der Gragt kopte raak op aangeven van Victoria Pelova, maar in de slotfase pikte Joëlle Smits, topscorer in de eredivisie, andermaal haar doelpuntje mee: 2-2.

Een penaltyserie moest een winnaar aanwijzen. Daarin was Lize Kop de gevierde vrouw aan Amsterdamse zijde, zij keerde de laatste twee penalty’s van Julie Biesmans en Ellie Jean.

Bron: nos.nl