Ajax wil het spel bepalen in Madrid: ‘Dat is onze stijl van voetballen’

0
302

Ajax hoopt dinsdagavond voor een van de grootste stunts uit de clubhistorie te zorgen. Daarvoor moet in de return van de achtste finales van de Champions League een 2-1 nederlaag tegen Real Madrid weggepoetst worden.

“Wij gaan erin om goals te maken”, vertelt trainer Erik ten Hag op de drukbezochte persconferentie. Ajax is dus van plan om in Bernabéu het spel te bepalen, net als in de eerste wedstrijd. “Dat is onze stijl van voetballen.”

Real kwetsbaar

Voor het duel in Amsterdam van drie weken geleden kreeg Ajax veel lof. Ajax speelde met bravoure en had minimaal een gelijkspel verdiend tegen de Spaanse grootmacht.

“Daar hebben we de kwetsbaarheden van Real blootgelegd”, zegt Ten Hag, die zijn ploeg veel progressie heeft zien boeken in de loop van de Champions League. Een toernooi dat voor de Amsterdammers al in juli begon in de tweede voorronde. “Met name in het druk zetten doen we het steeds beter.”

Linksback Nicolás Tagliafico, die ook is aangeschoven, onderstreept de woorden van zijn coach. “We speelden goed het eerste duel. Morgen moeten we het op dezelfde manier doen: agressief spelen en hoog druk zetten.”

De uitgangspositie zal Real vertrouwen geven, maar de voorbije resultaten niet. De ploeg verloor de laatste drie thuisduels en scoorde daarin slechts eenmaal.

Vorige week sloeg FC Barcelona twee keer genadeloos hard toe in Bernabéu. Eerst in de beker (0-3), een paar dagen later voor de competitie (0-1). Het weekend na het duel met Ajax verloor Real in eigen huis al met 1-2 van Girona.

Voor de Spanjaarden blijft zodoende alleen dit toernooi nog over als mogelijke prijs dit seizoen. Dat kan van invloed zijn op het duel van dinsdagavond. “Misschien in hun instelling”, zegt ten Hag. “Wij strijden nog op drie fronten, maar willen het net zo graag als zij.”

Van een Spaanse journalist kreeg Ten Hag nog de vraag welke speler van Real hij graag bij Ajax zou willen zien, als hij die keuze had. Het antwoord kwam vrij rap. “Ze zijn allemaal geweldig, maar ik ben een groot fan van Modric.”

Bron: nos.nl