Ajax zonder Promes en Dolberg naar Cyprus voor duel met APOEL

0
315

Ajax is maandagochtend zonder Quincy Promes en Kasper Dolberg vertrokken naar Cyprus voor de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League tegen APOEL Nicosia. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui reizen wel mee.

Promes is nog niet voldoende hersteld van een enkelblessure, die hij zaterdag opliep in het eredivisieduel met VVV-Venlo. Hij moest de strijd vlak voor rust staken, nadat hij eerder in de wedstrijd klachten had overgehouden aan een schotpoging.

Kasper Dolberg is op weg naar een vertrek bij Ajax. De 21-jarige Deen ziet in Amsterdam weinig toekomst voor zichzelf, nadat de spits in de pikorde de laatste wedstrijden voorbij was gestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Naar verluidt is het Franse Nice geïnteresseerd.

Net als Promes viel ook Ziyech in Venlo uit met enkelklachten. Hij is wel voldoende hersteld om deel uit te maken van de selectie van Erik ten Hag.

Noussair Mazraoui moest het duel met VVV vanwege knieklachten aan zich voorbij laten gaan, maar ook hij is op tijd hersteld voor het treffen met APOEL.

Strijd om plek in groepsfase

APOEL Nicosia-Ajax begint dinsdagavond om 21.00 uur. De return is volgende week woensdag in de Johan Cruijff Arena. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Bron: nos.nl