Alaphilippe zwaar onderuit in Baskenland, Schachmann wint weer

0
371

Maximilian Schachmann heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen en daarmee heeft de Duitser van Bora zijn leidende positie in het algemeen klassement met succes verdedigd.

Schachmann reed in de sprint heuvelop simpel weg bij de Italianen Diego Ulissi en Enrico Battaglin. Bauke Mollema finishte als achtste.

Op papier was de aankomst een kolfje naar de hand van Julian Alaphilippe. De Fransman van Deceuninck, winnaar van de tweede etappe, ging echter op zes kilometer van de streep hard onderuit.

Grote verliezers

De nummer twee in het klassement nam de nummer drie, de Pool Michal Kwiatkowski, mee in zijn val en ook de Britse Tourwinnaar Geraint Thomas en de Spanjaard Enric Mas behoorden tot de slachtoffers.

De nieuwe nummer twee in het klassement is Ion Izagirre. De Spanjaard van Astana heeft 33 seconden achterstand, de Oostenrijker Patrick Konrad (Bora) staat derde. Sam Oomen is de beste Nederlander op de tiende plek, met een achterstand van 1.16.

De vierde rit gaat donderdag over ruim 163 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Arrigorriaga. De Ronde van het Baskenland eindigt zaterdag.

Bron: nos.nl