Allach keert terug als technisch directeur bij Vitesse

0
367

Mohammed Allach keert als technisch directeur terug bij Vitesse. Allach was van 2013 tot 2017 al ruim vier jaar in diezelfde functie actief bij de Arnhemse club.

Hij is per direct de opvolger van Marc van Hintum, die de afgelopen anderhalf jaar de honneurs waarnam en terugkeert naar een rol als hoofd scouting. Allach tekende een contract tot medio 2021.

Na zijn voetbalcarrière werkte Allach in technische functies bij VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB voordat hij naar Vitesse ging.

In november 2017 vertrok hij om technisch directeur te worden bij het Israëlische Maccabi Haifa. Hij haalde onder anderen trainer Fred Rutten en aanvaller Michiel Kramer naar Israël, maar grote successen bleven uit. In oktober leverde hij zijn contract weer in.

Gemengde gevoelens bij vertrek

“Bij mijn vertrek gaf ik al aan met gemengde gevoelens de keuze te hebben gemaakt”, aldus Allach op de clubwebsite. “Ik heb Vitesse in die jaren namelijk leren kennen als een fantastische club, waar heel veel kundige en betrouwbare mensen werken. Destijds heb ik met mijn familie besloten een buitenlands avontuur aan te gaan. We waren benieuwd naar de cultuur, diversiteit en sportbeleving elders. Het is voor ons een enorme verrijking geweest, maar nu voelt het goed om weer terug te zijn in Nederland en bij Vitesse.”

Met de aanstelling van Allach lijken alle sleutelposities bij de Arnhemse club weer bezet. Vorige week werd Pascal van Wijk doorgeschoven als opvolger van algemeen directeur Joost de Wit.

Eerder werd Aloys Wijnker losgeweekt van de Amerikaanse voetbalbond om leiding te geven aan de jeugdopleiding. Wijnker maakte eerder naam in die rol bij AZ.

“Toen bleek dat Mo weer beschikbaar was en hij ook oren had naar een terugkeer, was de keuze snel gemaakt”, aldus algemeen directeur Van Wijk. “Hij kan voortborduren op wat er mede door hem de afgelopen jaren is opgezet.”

Ook kan Allach rekenen op de steun van grootaandeelhouder Valeri Oyf: “Met Mo hebben we een van de beste Nederlandse technisch directeuren aan de club verbonden.”

Bron: nos.nl