Als Kyrgios zich weer misdraagt, mag hij zestien weken niet tennissen

0
256

Nick Kyrgios moet nu echt op zijn tellen passen. De ATP, de belangenorganisatie van het professionele mannentennis, heeft een onderzoek naar hem afgerond en dreigt met een schorsing van zestien weken en een nieuwe geldboete van 25.000 dollar.

Die straf krijgt Kyrgios als hij zich in de komende zes maanden nog een keer misdraagt op de ATP Tour. Daarnaast heeft het Australische enfant terrible de opdracht gekregen om in de weken tussen het einde van dit seizoen (eind november) en het begin van het nieuwe seizoen (begin januari) een gedragstherapeut te bezoeken.

Misdragingen dit jaar op een rij

Kyrgios werd dit jaar gediskwalificeerd in Rome omdat hij met drinkbekers en een stoel gooide, in een podcast schoffeerde hij Novak Djokovic en Rafael Nadal en in aanloop naar Roland Garros liet hij zich in laatdunkende bewoordingen uit over het Franse grandslamtoernooi: “Roland Garros sucks”.

Maar vorige maand in Cincinnati maakte de 24-jarige Kyrgios het wel heel bont. Hij schold de scheidsrechter meermaals uit en gebruikte een plaspauze om rackets kapot te slaan in de catacomben.

De ATP gaf hem voor die laatste overtreding een boete van 100.000 euro en begon ook een onderzoek naar het gedrag van Kyrgios, mede ingegeven door de roep om een schorsing door een groot deel van de tenniswereld.

Opvallend moment

De uitkomst van dat onderzoek komt wel op een opvallend moment: een dag nadat Kyrgios zich geblesseerd heeft afgemeld voor de toernooien van Peking en Sjanghai en een paar dagen nadat hij een van de trekpleisters is geweest bij de Laver Cup.

Hij liet zich tijdens de Laver Cup in Genève al ontvallen dat hij dit jaar mogelijk alleen nog de Davis Cup-finale speelt, waarmee een groot deel van zijn proeftijd al weggestreept kan worden.

Bron: nos.nl