Ambitieus FC Den Bosch zet trainer Boessen op straat

0
279

FC Den Bosch stond met de jaarwisseling bovenaan en wist de tweede periode in de eerste divisie te winnen. De afgelopen maanden is de ploeg echter afgezakt naar de zesde plaats. En dus moet de trainer het veld ruimen: de Brabantse club heeft per direct trainer Wil Boessen ontslagen. Maandag verloor Den Bosch met 2-0 bij Cambuur.

“De teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft zijn zichtbaar op het veld en dit heeft tot ons besluit geleid”, zegt Jan-Hein Schouten, de voorzitter van de raad van commissarissen. Voorlopig worden de taken van Boessen overgenomen door assistent-trainers Erik van der Ven en Paul Beekmans.

Jordania junior

Sinds vorig jaar zomer heeft Kakhi Jordania, de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, de touwtjes bij FC Den Bosch in handen. De club en Jordania sloten op 24 juli vorig jaar een voorlopige koopovereenkomst. Jordania junior heeft grootste plannen met de club; afgelopen zomer kwamen acht nieuwe spelers naar Den Bosch.

De licentiecommissie van de KNVB ging echter onlangs niet akkoord met de overname. Vorige maand besloot Den Bosch om in beroep te gaan tegen dat besluit. Die zaak dient later.

“We hadden niet gedacht dat het zo lang zou duren. Waar we met de ene voet gas hebben gegeven, stonden we met de andere op de rem. Dat is niet bevorderlijk voor de prestaties op het veld”, aldus Schouten.

Volgens de club is er behoefte aan een ander type trainer. “In de jacht op de winst is vuur nodig, we zijn op zoek naar een aanjager pur sang.”

Bron: nos.nl