Argentinië treft Brazilië in halve finales Copa América na zuinige zege op Venezuela

0
273

Zonder zich flink in te spannen heeft Argentinië zich op de Copa América geplaatst voor de halve finales, waarin gastland Brazilië wacht. Venezuela werd eenvoudig met 2-0 opzijgezet door Messi en zijn teamgenoten.

In de eentonige kwartfinale, met Roberto Rosales (ex-FC Twente) in de basis bij Venezuela, was de toon snel gezet. Lautaro Martinez tekende al na tien minuten voor de openingstreffer, waarna de Argentijnen de tegenstander lieten komen.

Venezuela bleef breien en kreeg na een uur spelen zowaar een grote kans. De mee opgekomen Ronald Hernandez knalde echter op de vuisten van Franco Armani.

Een bevlieging van Sergio Aguëro maakte echter al snel een einde aan de spanning. Zijn harde schot kon niet goed worden verwerkt, waarna invaller Giovani Lo Celso uit de rebound het duel besliste.

Messi

Op een benutte penalty na heeft Lionel Messi zich dit toernooi nog niet kunnen laten gelden namens Argentinië, dat van de laatste vijf edities vier keer verliezend finalist was.

Nicolás Tagliafico mag zich in de halve finale verheugen op een ontmoeting met collega-Ajacied David Neres, die overigens 120 minuten op de bank bleef toen Brazilië in de andere kwartfinale na penalty’s afrekende met Paraguay.

De twee andere halvefinalisten komen zaterdag voort uit de duels Colombia-Chili en Uruguay-Peru.

Bron: nos.nl