Asensio schittert bij rentree Real, uitblinker Cillessen met lege handen

0
145

In de Spaanse titelstrijd is Real Madrid koploper Barcelona tot op twee punten genaderd. Jasper Cillessen hield een uur lang zijn doel schoon, totdat hij bezweek onder het aanvallende geweld van De Koninklijke (3-0).

De keeper van Oranje werd veelvuldig onder vuur genomen van afstand, maar redde ook twee keer knap met zijn voeten op pogingen van dichtbij. Zowel Eden Hazard als Dani Carvajal dook in de eerste helft vrij op voor Cillessen.

Daardoor mochten de bezoekers lang hopen op een goed resultaat. Uitgerekend Rodrigo vervulde een hoofdrol bij de spaarzame tegenstoten. De aanvaller groeide op in de jeugd van Real en speelde talloze wedstrijden in het Estadio Alfredo Di Stéfano, waar dit duel vanwege verbouwingen aan Santiago Bernabéu werd gespeeld.

Na een knal op de paal werd even later een treffer van Rodrigo na inmenging van de VAR vanwege buitenspel afgekeurd.

Eerste speelminuten Asensio

Real voerde de druk steeds verder op en Karim Benzema passeerde uitblinker Cillessen uiteindelijk met een laag schot. Het mooiste moest toen nog komen, onder impuls van Marco Asensio.

De middenvelder mocht een kwartier voor tijd invallen, pas zijn eerste speelminuten dit seizoen. Nadat hij zelf fraai voor 2-0 had gezorgd, stond hij aan de basis van de derde Madrileense treffer. Na een aanname met rechts en een knal met links zette Benzema met zijn tweede van de avond de kers op de taart.

Barcelona, dat net als Real Madrid 29 wedstrijden heeft gespeeld en komende weken vier keer eerder speelt, gaat vrijdag op bezoek bij het Sevilla van Luuk de Jong, de nummer drie in de Primera División.

Bron: nos.nl