Atalanta geeft 3-0 voorsprong op Lazio weg

0
281

Atalanta heeft verzuimd zich voor eventjes samen met Juventus aan kop van de Serie A te vestigen. In Rome speelde de ploeg van Hans Hateboer en international Marten de Roon met 3-3 gelijk tegen Lazio, waar Bobby Adekanye de hele wedstrijd op de bank bleef.

Dankzij doelpunten van de Colombiaan Luís Muriel (2x) en de Argentijn Alejandro Gómez leidde Atalanta, waar Hateboer een basisplek had en De Roon op de bank begon, in de rust al met 3-0 en leek er weinig aan de hand.

Negatieve hoofdrol De Roon

Lazio-spits Ciro Immobile zorgde er echter in de tweede helft voor dat zijn ploeg alsnog met een punt van het veld stapte. Een half uur voor tijd werd hij neergelegd in het strafschopgebied en ging hij zelf achter de bal staan om de 1-3 binnen te schieten.

De Italiaan was ook de aangever bij de 2-3 van de Argentijn Joaquin Correa waardoor Lazio weer hoop kreeg op een goed resultaat. In blessuretijd ging De Roon, die na een uur spelen in het veld kwam, in de fout.

Hij vloerde Immobile in het strafschopgebied waardoor de Italiaan voor de tweede keer een strafschop kreeg toegewezen. Weer ging hij achter de bal staan en benutte zijn tweede strafschop van de dag.

Door het gelijkspel blijft Atalanta derde in de Serie A, twee punten achter Juventus en één punt achter Internazionale. Later vanavond neemt ‘Juve’ het nog in eigen huis op tegen Bologna. Nummer vier Napoli ontvangt Hellas Verona.

Bron: nos.nl