Atlético Madrid krikt vertrouwen op, Sevilla haakt aan bij Barcelona en Real

0
12

Atlético blijft leider in de Primera Division. De koppositie van de Madrilenen is de laatste weken in gevaar gekomen, maar met hekkensluiter Eibar werd betrekkelijk eenvoudig afgerekend (5-0).

Atlético, nog zonder de geblesseerde Luis Suárez, kreeg zelfs alle gelegenheid om na een zeer matig begin uiteindelijk nog aan het vertrouwen te werken.

Na zeven keer puntenverlies in de laatste elf duels was namelijk ook het duel met Eibar het aanzien nauwelijks waard, maar vlak voor rust deed een doelpunt wonderen. Ángel Correa gleed eerst een voorzet van Héctor Herrera binnen en zorgde twee minuten later met een schot uit de draai voor 2-0.

In de eerste acht minuten na de rust vonden ook Yannick Carrasco en Marcos Llorente het net, waarmee het duel wel gespeeld was. Eibar liet aanvallend helemaal niets zien en halverwege de tweede helft maakte Llorente er ook nog 5-0 van.

Sevilla voert druk op

Sevilla heeft met een uitzege bij Real Sociedad de druk op Barcelona en Real wat opgevoerd. De ploeg van Luuk de Jong won in Baskenland met 2-1.

Carlos Fernández bracht Real Sociedad al in de vijfde minuut op voorsprong met een hard schot. Sevilla kwam via de Braziliaan Fernando halverwege de eerste helft langszij door matig verdedigen van de thuisclub. In de 24ste minuut zorgde Youssef En-Nesyri met een schot uit de rebound voor de 1-2.

Luuk de Jong mocht in blessuretijd nog invallen voor matchwinner En-Nesyri.

Sevilla komt dankzij de overwinning op 64 punten uit 31 duels. Daarmee nadert de nummer vier van La Liga Barcelona (65 punten), Real Madrid (66). Atlético staat op 70 en heeft net als Sevilla een duel meer gespeeld. Real komt zondagavond nog in actie, Barcelona haalt vanwege de Spaanse bekerfinale zijn duel later in de maand in.

Bron: nos.nl