Australian Open begonnen: Welke Nederlanders doen mee?

0
90

De Australian Open is begonnen. De komende twee weken strijden de beste tennissers van de wereld om de eerste belangrijke tennisprijs van 2022. Dat gebeurt allemaal in Melbourne, een grote stad in Australië.

De afgelopen weken werd er veel over het toernooi gepraat. En dan vooral over iemand die uiteindelijk niet mee mag doen: Novak Djokovic. Na veel gedoe werd hij Australië uitgezet, omdat hij niet gevaccineerd is tegen corona. Dat is verplicht als je dat land in wil.

Nederlanders

Aan het enkelspel (1 tegen 1) doen vier Nederlanders mee. Bij de mannen zijn dat Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Die laatste is al door naar de tweede ronde. Hij won zijn eerste wedstrijd van zijn Italiaanse tegenstander met 3-0.

Bij de vrouwen doen Arantxa Rus en Arianne Hartono mee. Helaas is Hartano al uitgeschakeld. Zij verloor in de eerste ronde met 2-1 van een Amerikaanse tennisster.

Ook in het dubbelspel en bij het rolstoeltennis doen er Nederlanders mee. Vorig jaar won rolstoeltennisster Diede de Groot het toernooi. Zij is er dit jaar ook weer bij.

Bron: nos.nl