Australian Open bevestigt deelname Murray en hoopt op rentree Clijsters

0
273

Andy Murray maakt in januari zijn rentree in het grandslamcircuit. Uitgerekend tijdens de Australian Open, de plek waar het begin dit jaar definitief mis leek te gaan voor de vroegere nummer één van de wereld.

Murray (32) barstte in aanloop naar dat toernooi in tranen uit. “Ik kan een bepaald niveau halen, maar dat is geen niveau waar ik gelukkig van word.”

Met zijn laatste krachten peurde hij er in de eerste ronde een vijfsetter uit tegen Roberto Bautista Agut, om daarna te besluiten dat vanwege de ondraaglijke pijn een tweede heupoperatie onvermijdelijk was.

Het gedroomde afscheid van de sport op het gras van zijn geliefde Wimbledon leek er nooit meer te komen.

Bekijk hieronder de emotionele persconferentie van Murray:

Doktoren voorspelden dat een kunstheup toch uitkomst kon bieden. Murray zette daarna zelfs voorzichtig weer zijn eerste stappen op de baan. In het dubbelspel liet hij zich aan de zijde van Pierre-Hugues Herbert (herendubbel) en Serena Williams (mix) zelfs zien op Wimbledon, zijn deelname op zich leek al een overwinning.

Maar ineens ging het hard met zijn comeback. Ook in het enkelspel durfde hij het weer aan en de laatste twee weken kreeg het publiek steeds vaker de indruk dat deze voormalige wereldtopper nog niet klaar was. In Peking vocht hij zich met heel behoorlijk tennis naar de kwartfinale.

Bijna begonnen vanaf nul staat Murray nu weer op de 289ste plek op de ATP-ranking. En die opmars duurt voort, want ook in Shanghai begon hij maandag met een zege.

Murray is waarschijnlijk niet de enige voormalig nummer één die in januari te bewonderen is in Melbourne, ook bij de vrouwen gaan hardnekkige geruchten over een comeback die een paar maanden geleden niet voor mogelijk werd gehouden.

Kim Clijsters liet onlangs weten in 2020 haar rentree in het WTA-circuit te maken. De organisatie van de Australian Open liet via zijn social media-kanalen al weten dat de Belgische (36) met open armen wordt ontvangen op het toernooi dat ze negen jaar geleden op haar naam schreef.

Bron: nos.nl