AZ weet wat het tegen Astana te doen staat: ‘Maar één opdracht: winnen’

0
258

Na gelijke spelen tegen Partizan Belgrado en Manchester United neemt AZ het donderdagavond in de groepsfase van de Europa League op tegen FC Astana. Volgens AZ-trainer Arne Slot is er voor zijn ploeg maar één opdracht. “Als wij iets willen in deze poule, zullen we moeten winnen.”

Astana is de huidige nummer twee van de Kazachse competitie en werd de afgelopen vijf seizoenen kampioen. “Het is een geduchte tegenstander. Astana is een gerenommeerde ploeg in Europa, in de zin dat ze er altijd wel bij zijn in de groepsfase van de Europa League”, zei Slot dinsdag op de persconferentie.

Sinds het treffen met United van drie weken geleden verspeelde AZ in de eredivisie punten tegen Willem II en sc Heerenveen. Volgens Ron Vlaar gaat het echter te ver om te concluderen dat de Alkmaarders na een goede start nu in een dip zitten.

“Een paar weken geleden was de sfeer anders, dat snap ik”, aldus Vlaar. “De resultaten waren in de laatste twee competitiewedstrijden wat minder, maar ik maak me geen zorgen. We weten wat we kunnen en waar we mee bezig zijn.”

Kijk hieronder naar Ron Vlaar op de persconferentie, die ingaat op de mindere resultaten van AZ in de afgelopen wedstrijden:

Volgens zijn trainer is er voor AZ desondanks het nodige te verbeteren. “Het gaat niet zozeer om ons spel, daarover ben ik zeer tevreden”, aldus Slot. “Als we echt bij de nationale top willen gaan aansluiten, zullen we vooral beter moeten worden in standaardsituaties.”

“Daaruit gaven we tegen Heerenveen gewoon drie goals weg. Dat soort dingen maken dus een verschil”, benadrukte de trainer van AZ nog maar eens. “We zullen meer moeten scoren uit standaardsituaties en minder doelpunten moeten weggeven.”

Bron: nos.nl