Baanwielrenner vliegt publiek in bij horrorcrash Commonwealth Games

0
40

De Commonwealth Games zijn opgeschrikt door een horrorcrash tijdens de 15 kilometer scratch bij het baanwielrennen. Engelsman Matt Walls vloog bij een valpartij het publiek in en raakte gewond.

Walls probeerde voor hem gevallen renners te ontwijken door hoog de baan in te sturen, maar raakte daarbij een wiel van een concurrent. De olympisch kampioen in het omnium werd gekatapulteerd en belandde met fiets en al in de tribunes.

Bekijk in onderstaande tweet de beelden van de crash.

Niet alleen Walls en andere renners moesten behandeld worden, ook enkele toeschouwers kwamen er niet zonder kleerscheuren vanaf. Hoe zij er precies aan toe zijn, is nog niet bekend.

Zaterdag was er ook al een vreselijke valpartij bij het baanwielrennen. Joe Truman en Matt Glaetzer gingen onderuit op het onderdeel keirin, waarbij Truman kort het bewustzijn verloor.

De Commonwealth Games 2022 worden van 28 juli tot en met 8 augustus in het Engelse Birmingham gehouden. Het baanwielrennen is in Londen. Traditiegetrouw strijden alle verenigde landen van het Britse Gemenebest tegen elkaar tijdens dit sportevenement.

Bron: nos.nl