Barcelona en Real Madrid weigeren verplaatsing El Clásico

0
265

FC Barcelona en Real Madrid gaan niet akkoord met het omdraaien van de Clásico’s van dit seizoen. Dat melden de Spaanse kranten Mundo Deportivo en Marca.

De twee rivalen moeten volgens het officiële competitieschema volgende week zaterdag tegen elkaar spelen in Camp Nou. Op 1 maart is de wedstrijd in Santiago Bernabéu. La Liga, de organisatie achter de Spaanse competitie, heeft erop aangedrongen om de wedstrijden om te draaien, vanwege de huidige politieke onrust in Barcelona.

Voorvechters van Catalaanse onafhankelijkheid hebben voor volgende week een grote demonstratie aangekondigd op de dag van de wedstrijd. Aanleiding is de gevangenisstraf, variërend van negen tot dertien jaar, die negen separatisten hebben gekregen voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

Wellicht op 18 december?

Zowel Barcelona als Real Madrid ziet geen heil in het ruilen van de onderlinge wedstrijden. Beide clubs willen wel meedenken over het verplaatsen van de wedstrijd naar 18 december. Wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid vergen veel voorbereiding en planning, waardoor een snelle oplossing gewenst is.

Bron: nos.nl