Barcelona laat zich verrassen door middenmoter Levante

0
292

Middenmoter Levante heeft koploper FC Barcelona in Spanje getrakteerd op een verrassende nederlaag. In Valencia werd het 3-1 voor de thuisploeg. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor de Catalanen, die alweer hun derde nederlaag van het seizoen leden.

Lionel Messi bracht Barcelona voor de rust met een overtuigende strafschop nog wel op voorsprong. Het was voor de Argentijn zijn 500ste treffer met de linkervoet voor de Catalanen. In totaal heeft Messi 609 doelpunten voor Barcelona gemaakt.

Lichtzinnig

Na de rust vatte Barça het vervolg van het duel te licht op. José Campana maakte na slordig uitverdedigen gelijk en even later kreeg Borja Mayoral alle vrijheid om de 2-1 te maken.

Twintig minuten voor tijd werd Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen opnieuw geklopt toen een inzet van Nemanja Radoja van richting veranderd werd. Messi leek nog iets terug te doen en scoorde na een lichaamsschijnbeweging, maar die treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Real Madrid, Atlético Madrid én Granada moeten nog in actie komen en kunnen dit weekeinde de koppositie nog overnemen van Barcelona.

Bron: nos.nl