Barty blijft maar winnen, ook Kvitová door op Wimbledon

0
311

Ashleigh Barty is op Wimbledon zonder veel moeite doorgedrongen tot de derde ronde. De Australische nummer één van de wereld won met 6-1, 6-3 van de Belgische Alison Van Uytvanck.

Roland Garros-kampioene Barty, voor wie vorig jaar het doek viel in de derde ronde, verzuimde om op 5-2 het duel uit te serveren. In de volgende game klaarde ze de klus wel op Van Uytvancks opslag.

Barty is nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen. Na Roland Garros won ze ook het grastoernooi van Birmingham.

Groeneveld ziet Stephens door denderen

Sloane Stephens, de pupil van de Nederlandse coach Sven Groeneveld, verspilde ook weinig energie. De Amerikaanse nummer negen van de wereld versloeg de Chinese Wang Yafan met 6-0, 6-2.

Stephens (winnares van de US Open in 2017 en finaliste op Roland Garros in 2018) strandde de afgelopen twee jaar op Wimbledon in de eerste ronde.

Petra Kvitová plaatste zich voor de volgende ronde ten koste van Kristina Mladenovic. De Tsjechische (WTA-6), die in 2011 en 2014 de titel veroverde op Wimbledon, won met 7-5, 6-2 van de Française.

Mladenovic (WTA-48) forceerde in beide sets een break in de eerste game. In de eerste set hield ze dat voordeel lang vast, maar strandde ze in het zicht van de haven. Bij 5-4 liet ze in een game met drie dubbele fouten drie setpoints onbenut, waarna Kvitová het evenwicht herstelde en doorstoomde naar setwinst.

In de tweede set repareerde Kvitová de schade direct. Ze boog 0-1 om in 4-1 en liet zich in het vervolg niet meer in de problemen brengen.

Bron: nos.nl