Barty, nummer één van de wereld, zet punt achter tennisseizoen

0
50

Tennisster Ashleigh Barty komt dit seizoen niet meer in actie. De Australische nummer één van de wereld heeft zich afgemeld voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi voor de acht beste speelsters van het seizoen.

“Het was een moeilijke beslissing voor me, maar ik moet de voorkeur geven aan mijn lichaam”, laat Barty weten. “Ik ga me focussen op een sterke voorbereiding voor de Australische zomer.”

De afmelding van Barty komt niet geheel onverwacht. Onlangs liet ze het toernooi van Indian Wells aan zich voorbij gaan en haar coach, Craig Tyzzer, liet half september al doorschemeren dat Barty twijfelde over deelname aan de WTA Finals.

Onvrede over eindejaarstoernooi op hoogte

Hij uitte onder meer zijn ongenoegen over de omstandigheden. Het eindejaarstoernooi wordt in het Mexicaanse Guadalajara afgewerkt, op meer dan 1.500 meter hoogte.

“Dat lijkt me niet het beste uitgangspunt voor de beste speelsters ter wereld. Ze gaan spelen onder condities die ze niet kennen, in een voor hen onbekend land en op hoogte. Ik vind het echt schandalig”, zei Tyzzer.

Winst op Wimbledon

Barty won de WTA Finals in 2019 door de Oekraïense Elina Svitolina in de finale te verslaan. Dit seizoen schreef Barty Wimbledon op haar naam. Ze pakte in Londen haar tweede grandslamtitel, in 2019 won ze al Roland Garros.

Op de US Open kwam Barty begin september voor het laatst in actie. In New York werd ze in de derde ronde uitgeschakeld door de Amerikaanse Shelby Rogers.

Bron: nos.nl