Barty wint weer en zorgt voor heuse ‘Barty Party’ bij Australian Open

0
113

Australië gaat zich er steeds meer voor opmaken dat voor het eerst in 42 jaar een van hun eigen spelers de titel pakt bij de Australian Open. Allemaal dankzij Ashleigh Barty en haar ‘Barty Party’.

De 23-jarige Australische nummer een van de wereld heeft zich voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de laatste vier in Melbourne door tweevoudig Wimbledon-kampioene Petra Kvitová te verslaan met 7-6 (6), 6-2.

Ook Kenin naar halve finales

Barty speelt in de halve finales tegen de Amerikaanse nummer veertien van de wereld, Sofia Kenin. Die zette de ongeplaatste Tunesische Ons Jabeur opzij met 6-4, 6-4. Kenin kwam nog nooit zo ver bij een grandslamtoernooi.

Barty moest tegen Kvitová setpoints wegwerken om tot een tiebreak te komen en daarin was er nog een setpoint voor de als zevende geplaatste Tsjechische. Na een gewonnen rally van 22 slagen had Barty de overhand en liep ze weg bij Kvitová.

Het bracht Barty weer een stap dichter bij haar tweede grandslamtitel, nadat ze vorig jaar Roland Garros won.

42 jaar geleden

De Australian Open werd in 1978 voor het laatst door een Australische gewonnen toen Chris O’Neil zegevierde. Bij de mannen was Mark Edmondson de laatste in 1976.

De successen van Barty, die eerder deze maand al het toernooi van Adelaide won, zorgen voor een heuse ‘Barty Party’ onder de Australische fans op Melbourne Park. De speelster zelf voelt geen extra druk: “Altijd als ik hier de baan op kom, krijg ik een lach op mijn gezicht.”

Kenin niet bang voor Barty

Ook Kenin kijkt uit naar de volgende wedstrijd. “Ik heb al tegen veel grote namen gespeeld, maar nog nooit voor hun thuispubliek. Dat lijkt me echt gaaf.”

De Amerikaanse deelde Jabeur in de tweede set de genadeklap uit door in een game van tien minuten drie breakpoints weg te werken en daarna zelf wel toe te slaan op de opslag van de Tunesische.

Bron: nos.nl