Basisplek Kelly ver weg bij Feyenoord: ‘Brengt niet wat we van hem verwachten’

0
281

Met een grote glimlach stapte Liam Kelly afgelopen zomer uit de helikopter het veld van De Kuip op. Samen met de nieuwe trainer Jaap Stam werd de 23-jarige Ierse voetballer gepresenteerd als een van de aanwinsten van Feyenoord.

Stam kende de middenvelder uit zijn tijd bij Reading. Onder leiding van de 67-voudig international brak Kelly door in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Voor zijn komst zei Stam dat Kelly speelde ‘op de manier zoals wij dat willen’ en in verschillende media werd al verkondigd dat hij de nieuwe regisseur van Feyenoord zou gaan worden.

Nu, drie maanden later, heeft de kleine middenvelder (1.63 meter) pas één duel gespeeld in de competitie en viel hij één keer in, in de Europa League. Kelly kwijnt weg op de bank in De Kuip en speelt zijn wedstrijden met name voor de beloften van Feyenoord.

Stam temperde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles, vanmiddag om 16.45 uur, de verwachtingen rond Kelly. “Laat ik zeggen dat het tromgeroffel over hem werd gemaakt door de pers. Dat hoort bij jullie vak.”

“Maar Liam is gekomen voor de breedte van de selectie. Ook omdat wij afgelopen zomer moesten kijken wat we konden halen met weinig geld. Dan is Liam een speler die op de lange termijn leuke dingen kan gaan doen bij Feyenoord”, aldus de trainer.

Die ene competitiewedstrijd dat Kelly op het veld stond, de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1), maakte de Ier geen grootse indruk. Ook Stam had meer van zijn pupil verwacht.

“Als ik denk: brengt hij op dit moment dat wat ik van hem ken vanuit Engeland? Dan zeg ik op dit moment: nee”, is Stam duidelijk. “En dat heb ik ook met hem besproken.”

“Hij kan veel beter en moet weer aan de bak om dat te gaan brengen. Als hij dat niet doet, komt hij dus ook niet in beeld om te gaan spelen op dit moment.”

Op het middenveld heeft Kelly bij Feyenoord behoorlijk wat concurrentie: van Renato Tapia, Jens Toornstra, Orkun Kökcü en voornamelijk Leroy Fer. Daarom verwacht Stam zijn pupil niet snel weer op het veld te zien.

“Op dit moment is een basisplaats niet aan de orde, omdat hij niet brengt wat we van hem verwachten. Hij komt bijvoorbeeld nog niet aan het niveau van een Fer”, aldus Stam.

Bron: nos.nl