Bautista Agut neemt op Mallorca revanche op Medvedev en treft mogelijk Griekspoor

0
18

Roberto Bautista Agut heeft tegen Daniil Medvedev revanche genomen voor zijn uitschakeling van een week geleden in het Duitse Halle. De Spanjaard bereikte op het grastoernooi van Mallorca ten koste van de nummer één van de wereld de laatste vier: 6-3, 6-2.

In Halle waren de rollen in de kwartfinales nog omgedraaid (6-2, 6-4 voor Medvedev), maar Bautista Agut bleek voor eigen publiek een taaiere opponent voor de Rus.

De mondiale nummer twintig profiteerde in de eerste set van zijn uitstekende service, brak Medvedev één keer en verzilverde bij een 5-3 voorsprong zijn tweede setpoint.

Medvedev, die de afgelopen weken grasfinales verloor van Tim van Rijthoven (Rosmalen) en Hubert Hurkacz (Halle), maakte in de tweede set een uitgebluste indruk en werd bij een 1-1 stand op love gebroken.

Bautista Agut denderde door, brak bij een 4-2 voorsprong nog een keer de opslag van Medvedev en serveerde de partij vervolgens vakkundig uit.

Mogelijke tegenstander van Bautista Agut in de halve finales is Tallon Griekspoor. De Nederlander speelt donderdagavond zijn duel in de kwartfinales tegen de Zwitserse qualifier Antoine Bellier.

Bron: nos.nl