Beckham ziet Inter Miami debuteren met verlies bij Vermeers LA

0
161

Inter Miami, de voetbalclub die mede is opgericht door David Beckham, heeft zijn allereerste wedstrijd in de Amerikaanse MLS verloren. De uitwedstrijd bij Los Angeles FC, de club van doelman Kenneth Vermeer, leverde een 1-0 nederlaag op.

Het enige doelpunt werd vlak voor rust gemaakt door de Mexicaan Carlos Vela, de MLS-topscorer van vorig seizoen. Na een fraaie individuele actie verschalkte hij Inter-goalie Luis Robles met een mooie lob.

Vermeer, afgelopen transferperiode overgekomen van Feyenoord, onderscheidde zich in de slotfase met enkele goede reddingen en hield zo de nul voor Los Angeles. Dat gebeurde onder toeziend oog van David Beckham en diens vrouw Victoria op de tribune.

FC Cincinnati, dat twee weken geleden afscheid nam van trainer Ron Jans na een geruchtmakende racisme-affaire, ging in de eerste speelronde met 3-2 onderuit bij New York Red Bulls.

Jürgen Locadia debuteerde met een goal voor Cincinnati: hij passeerde in de slotfase voormalig FC Utrecht-David Jensen in twee instanties en tekende zo voor de 3-2.

Interim-trainer Yoann Damet van Cincinnati had ook basisplaatsen ingeruimd voor Maikel van der Werff en Haris Medunjanin. Siem de Jong kwam niet in actie: het papierwerk rond zijn visum is nog niet geregeld.

Goed en slecht nieuws voor De Boer

Volgende week speelt Cincinnati tegen Atlanta United, de club van trainer Frank de Boer. Atlanta begon de competitie met een 2-1 zege bij Nashville SC, dat ook debuteert in de MLS. Tegenvaller voor De Boer was dat zijn sterspeler Josef Martínez een zware knieblessure opliep. De Venezolaanse aanvaller staat de komende maanden aan de kant.

Bron: nos.nl