Bekritiseerde De Jong denkt niet aan opstappen bij PSV: ‘Niet overwogen’

0
239

Technisch directeur John de Jong denkt niet aan opstappen bij PSV, waar zijn goede vriend Mark van Bommel maandagochtend werd ontslagen als hoofdtrainer.

“Natuurlijk voel ik me ook verantwoordelijk”, zegt De Jong, die samen met Van Bommel de huidige selectie samenstelde. Deels wordt de crisis bij de Eindhovenaren toegeschreven aan de aankopen die niet renderen.

PSV haalde met de verkoop van sterkhouders Luuk de Jong, Hirving Lozano en Angelino ruim zestig miljoen euro binnen, waarvan een groot deel werd geïnvesteerd in onder anderen Bruma, Timo Baumgartl en Ritsu Doan.

En dan is er nog het grote mysterie rond de teruggekeerde Ibrahim Afellay. Na een lange revalidatie werd hij benoemd tot aanvoerder van het nieuwe PSV, maar de middenvelder verscheen nog niet één keer aan de aftrap.

“We hebben de selectie samen neergezet. Daar hebben we goed over gesproken”, benadrukt De Jong. Desondanks trekt hij geen conclusies na het dramatisch verlopen halfjaar. “Nee, dat heb ik niet overwogen.”

“Uiteindelijk moet ik de lange termijn bewaken. De trainer is voor de korte termijn”, legt De Jong de rolverdeling uit. “Ik ben teleurgesteld dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Maar daar ben je de directie voor.”

Urgentie

Van Bommels ontslag was een optelsom, benadrukt De Jong. Opvallend is dat de trainer vlak voor de winterstop moet vertrekken, een moment waarop de situatie rustig had kunnen worden geëvalueerd. “Maar de urgentie was daar.”

“Dit doet pijn. Pijn bij heel PSV intern. En die pijn voel ik ook”, zegt De Jong, die tot de laatste dag uitstekend contact onderhield met Van Bommel. Tot het onvermijdelijke besluit volgde. “Dat is de veeleisendheid die we naar elkaar toe hebben.”

Bekijk hieronder het hele interview met John de Jong:

Bron: nos.nl