Benítez bewijst nu al zijn waarde bij PSV: ‘Duidelijk wat voor rust hij brengt’

0
39

Ajax-PSV werd niet alleen het duel van de debuterende trainers, maar ook dat van twee opvallende gezichten onder de lat. De keepers Jay Gorter en Walter Benítez speelden een grote rol bij de 3-5, de hoogste score ooit in een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Benítez werd uiteindelijk de held van PSV, al had de Argentijn volgens trainer Ruud van Nistelrooij wel wat doortastender mogen zijn bij de derde tegengoal.

“Het is duidelijk wat voor rust hij brengt”, zag Van Nistelrooij. “Het eerste moment in de wedstrijd kapt hij rustig achter zijn standbeen iemand uit en speelt hij de bal weer in. Dan denk je als ploeg ook: dat komt wel goed vandaag.”

Gorter onzeker

Dat vertrouwen gaf Jay Gorter zijn ploeggenoten bij Ajax niet. Bij zijn tweede tegengoal kwam hij onbeholpen uit, bij de derde goal gaf hij zomaar een rebound weg aan Cody Gakpo.

“Je kan ook zeggen dat verdedigers dingen niet goed doen”, nam zijn oefenmeester Alfred Schreuder de jonge keeper in bescherming, die hij de voorkeur gaf boven de ervaren Remko Pasveer. “Het is wel te kort door de bocht om allen te zeggen: alleen Jay.”

Bekijk hieronder de reacties van Alfred Schreuder, Guus Til en Steven Bergwijn:

Schreuder keek verder met een goed gevoel terug op zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van Ajax. “Ik heb heel veel goede dingen gezien in balbezit”, bekeek hij het vooral positief. “Maar verdedigend moet het echt beter.”

En dat terwijl hij daar nog zo op gehamerd had.

“Vorig jaar kreeg Ajax in de laatste twaalf wedstrijden al vijftien tegengoals. Er zit iets in het spel wat te makkelijk is. Dat moeten we snel verbeteren”, concludeerde Schreuder, die niet de noodzaak ziet de transfermarkt nog op te gaan. “Dat kan zeker met deze groep. Dat moet je trainen en dan ook laten zien.”

Kalme Van Nistelrooij

Van Nistelrooij vertelde heel ontspannen op de bank van PSV te hebben gezeten, omdat hij met veel vertrouwen naar het duel had toegeleefd. “Er waren fases dat we onder vuur lagen en fases dat we moesten uitlopen”, analyseerde de trainer. “Maar we hebben het uitstekend gedaan vandaag.”

En dat daags na de grote tegenvaller dat aanvaller Noni Madueke maanden uit de roulatie is. “Een tegenvaller, voor iedereen. Maar als Noni niet speelt, ga ik meteen door naar Johan Bakayoko. Daar heb ik nul seconden over hoeven nadenken.”

Dinsdag speelt PSV in de voorronde van de Champions League uit tegen Monaco, een betere aanloop dan deze wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is er volgens Van Nistelrooij niet. “Kan je voorstellen wat dit met een ploeg doet. Zo’n wedstrijd winnen uit, met vijf goals, dat is natuurlijk een fantastische prestatie van dit team.”

Bron: nos.nl