Bennett klopt Groenewegen met banddikte en voltooit hattrick

0
270

De derde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Sam Bennett. Net zoals de eerste twee etappes, eindigde de rit rond Aalter in een massasprint en opnieuw won de Ier de etappe. Dylan Groenewegen finishte, na het bestuderen van de finishfoto, als tweede. Jasper Philips werd derde.

In het Belgische dorpje stond het peloton voorafgaand aan het startschot stil bij het overlijden van Bjorg Lambrecht. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal kwam uit het nabijgelegen Gent en overleed vorige week in de Ronde van Polen.

Vroeg in de 167 kilometer lange etappe demarreerden vier renners uit het peloton. De kopgroep, met onder meer de Nederlander Jan-Willem van Schip, kreeg nooit meer dan twee minuten voorsprong. Op 70 kilometer van de streep werden de vluchters alweer ingelopen.

Nieuwe kopgroep

Daarna probeerden Guillaume van Keirsbulck, Stijn Steels en Harry Tanfield het. Ook zij kregen alles behalve een vrijgeleide van het peloton. Het trio hield het lang vol, maar hun vluchtpoging strandde op 3,5 kilometer van de meet.

Ook de kasseienstroken in de plaatselijke rondes konden niet voorkomen dat de sprintersploegen zich gingen opmaken voor een massaspurt. Groenewegen, die maandag niet uit het gedrang kon blijven en dinsdag snelheid tekortkwam, leek ditmaal goed te zitten.

Banddikte

Door een val in de laatste kilometer sprintte een klein groepje renners om de overwinning. Bennett koos het wiel van Groenewegen en klopte de renner van Jumbo-Visma met een banddikte. De Iers kampioen behield vanzelfsprekend ook de leiding in het algemeen klassement.

Nog nooit eerder won een renner drie etappezeges achter elkaar in de BinckBank Tour. De kans dat Bennett morgen een vierde ritzege pakt is klein. Dan staat een heuvelachtige etappe in Houffalize op het programma.

Bron: nos.nl