Benoot maakt na ontbonden contract bij DSM de overstap naar Jumbo-Visma

0
93

Wielrenner Tiesj Benoot rijdt vanaf komend seizoen voor Jumbo-Visma. De 27-jarige Belg ondertekent een contract voor twee jaar bij de Nederlandse ploeg.

Benoot komt over van Team DSM, dat eerder op de dag bekendmaakte zijn nog tot eind 2022 doorlopende contract te ontbinden omdat hij “niet aan de verwachtingen kon voldoen.”

“Ik geloof dat ik mijn plafond nog niet bereikt heb”, aldus de oud-winnaar van Strade Bianche.

“Bij Team Jumbo-Visma denk ik die stap vooruit te kunnen zetten. De laatste jaren heb ik opgekeken naar deze ploeg. Ik ken wat jongens uit de ploeg waardoor ik wel een beetje kan inschatten hoe het eraan toegaat”, aldus Benoot, die als klassiekerrenner een belangrijke steun voor zijn landgenoot Wout van Aert kan zijn.

De Nederlandse wielerformatie doet de afgelopen jaren met onder anderen Primoz Roglic mee om de eindoverwinning in de grote rondes en met Wout van Aert werden etappeoverwinningen gepakt. Ook in de klassiekers strijdt de geel-zwarte formatie vaak mee om de zege.

Teamplayer

“Tiesj versterkt onze klassieke groep rondom Wout van Aert en zal ook een voorname rol in de etappekoersen krijgen”, legt sportief directeur Merijn Zeeman uit. “Hij is een echte teamplayer, die oog heeft voor verbeteringen en openstaat voor nieuwe ideeën en innovaties.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik in dit team de beste versie van mezelf kan worden als wielrenner”, voegt Benoot toe. “In de grote wedstrijden wil ik tot diep in de finale een beslissende rol kunnen spelen, zowel voor een kopman als voor mezelf als die kans zich voordoet.”

Vertrek bij DSM

Benoot stapte in 2020 over van Lotto-Soudal naar Sunweb, de voorloper van DSM. In zijn eerste jaar voor de Duits-Nederlandse ploeg won hij een etappe in Parijs-Nice en finishte hij als achtste in Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar werd hij zevende in diezelfde Ardense klassieker. In de Tour de France moest hij afgelopen zomer opgeven wegens rugklachten.

“Afgelopen seizoen is duidelijk geworden dat Benoot niet kon waarmaken wat er van hem gevraagd werd”, schrijft DSM in een verklaring. “Dat had invloed op zijn prestaties op en naast de fiets. In het belang van een positieve groepsdynamiek hebben we besloten om mee te werken aan de ontbinding van zijn contract.”

Na Marc Hirschi, Ilan Van Wilder en Felix Gall is Benoot de vierde renner die vroegtijdig vertrekt bij de ploeg van Iwan Spekenbrink. In 2019 ontbond Tom Dumoulin daar ook zijn contract om naar Jumbo-Visma te vertrekken.

Bron: nos.nl