Bernal grijpt macht in Parijs-Nice, Kelderman zakt weg

0
306

Daniel Martínez heeft de zevende rit in Parijs-Nice gewonnen. De Colombiaan was in een sprint bergop zijn landgenoot Miguel Ángel López de baas.

De koninginnenrit van deze ronde was 181,5 kilometer lang en telde zes cols. Na vijf kleinere bergjes volgde de slotklim naar de top van de Col de Turini (14,9 kilometer lang, gemiddelde stijging 7,3%).

Een kopgroep van 38 man (met Pascal Eenkhoorn en Mike Teunissen) spatte op de laatste berg uiteen en uiteindelijk bleven Martínez, López, Simon Yates en Nicolas Edet over. De vier voerden een fraai steekspel op, waarin om beurten werd gedemarreerd en gelost. De twee Colombianen sloegen een gaatje en de 22-jarige Martínez van Education First won van kop af.

Bernal vs Quintana

In de strijd om het klassement zakte de ene na de andere renner door het ijs. Michal Kwiatkowski kon op de slotklim niet mee en zag zijn ploegmaat Egan Bernal de gele leiderstrui overnemen. Ook Luis León Sánchez, Bob Jungels en Wilco Kelderman konden niet mee toen de weg echt steil begon te worden.

De renner van Sunweb verloor de meeste tijd, hij finishte pas als 39ste op 9.10 van Martínez, en zakte weg uit de top van het klassement. Bij de start twijfelde hij al over zijn kansen.

Zondag wordt de rittenkoers afgesloten met een glooiende etappe rond Nice. Bernal verdedigt een voorsprong van 0.45 op Philippe Gilbert (één van de vroege vluchters die tijd terugpakte) en 0.46 op Quintana.

Bron: nos.nl