Bernal succesvol geopereerd na botsing met bus: situatie stabiel

0
59

Egan Bernal heeft een succesvolle operatie aan zes ruggenwervels ondergaan, nadat hij zondag tijdens een trainingsrit tegen een stilstaande bus was gebotst. De Colombiaanse wielrenner herstelt nu op de intensive care van een ziekenhuis in Bogota.

“De neurologische ingreep is succesvol verlopen”, meldde het ziekenhuis na de operatie aan zes ruggenwervels. Eerder al was Bernal geopereerd aan zijn been.

Zijn ploeg Ineos liet in een bericht op Twitter weten dat de situatie van Bernal stabiel is.

Bernal was met ploeggenoten aan het trainen in de buurt van zijn woonplaats Zipaquira toen hij op een bus botste. De bus was gestopt om passagiers eruit te laten, maar dat had de Ineos-renner te laat in de gaten.

De winnaar van de Tour de France van 2019 liep daarbij een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf en blessures aan borst en nek op.

Lange revalidatie

Voor dit jaar had Bernal zijn zinnen gezet op de Ronde van Frankrijk. Het plan was om in de Tour de La Provence, een Franse meerdaagse koers die op 10 februari begint, de eerste wedstrijdkilometers te maken. In plaats daarvan wacht hem waarschijnlijk een lange revalidatie.

Bron: nos.nl