Bernard en Stephens zegevieren in bergetappe virtuele Tour

0
167

In de virtuele editie van de Tour de France hebben Julien Bernard bij de mannen en Lauren Stephens bij de vrouwen de tweede etappe op hun naam gebracht.

De Fransman Bernard van Trek-Segafredo was na een lastige rit van veertig minuten op het programma Zwift de snelste sprinter van een flink uitgedund peloton.

In het algemeen klassement behield NTT Pro Cycling de leiding. Er wordt in de vituele Tour de France niet gestreden om individuele klassementen, maar ieder klassement is een ploegenklassement.

Bij de vrouwen was de Amerikaanse Stephens van TIBCO-SVB na ruim drie kwartier de snelste van een kopgroep van vijf. Haar ploeg gaat na twee ritten aan de leiding in het klassement.

In totaal zes etappes

De renners leggen in de virtuele Tour zes etappes af, verspreid over drie weekenden in juli. De races worden uitgezonden in meer dan 130 landen en de opbrengst gaat naar vijf goede doelen.

De echte Ronde van Frankrijk zou aanvankelijk op 27 juni van start zijn gegaan. Vanwege de coronapandemie begint de Tour de France nu op 29 augustus in Nice.

Bron: nos.nl