Bertens blijft ondanks ergernissen op de been, sterke rentree Williams

0
130

Kiki Bertens is het nieuwe jaar in het enkelspel begonnen met een zege. Op het tennistoernooi van Brisbane was ze in de eerste ronde te sterk voor Dajana Jastremska (6-4, 1-6, 6-3).

De nummer negen van de wereld ergerde zich in de beslissende set enorm aan het gedrag van de Oekraïense tiener (WTA-22), maar bleef desondanks uitstekend bij de les na een lange blessurebehandeling bij haar opponent.

De lange onderbreking leek meer bedoeld om de opgeleefde Bertens uit haar spel te halen, dan om fysieke ongemakken te bestrijden. “Dit kan toch niet”, mopperde Bertens, die zich na een kansloos verloren tweede set net had herpakt met een 3-0 voorsprong in de derde.

Bosbranden

Na een kleine opleving van Jastremska (van 5-0 tot 5-3) maakte Bertens de partij op eigen service af. Ze sloeg in totaal vier aces, dus van haar prijzengeld doneert Bertens 400 dollar aan de bestrijding van de bosbranden in Australi├ź.

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen Anett Kontaveit (WTA-26), die ze gisteren in het dubbelspel al had verslagen met haar partner Ashleigh Barty.

Bij het tennistoernooi van Auckland waren de ogen gericht op de rentree van Serena Williams, die na de verloren grandslamfinale tegen Bianca Andreescu al vier maanden geen WTA-partij meer had gespeeld.

Slechts vijf games gunde de 38-jarige Amerikaanse haar tegenstander Camila Giorgi (6-3, 6-2). “Leuk om weer terug te zijn. En goed om te weten dat er nog wat kracht zit in mijn armen en benen”, sprak Williams vol vertrouwen.

Record

Williams jaagt deze maand in Melbourne op haar 24ste grandslamtitel, waarmee ze het record van Margareth Court kan evenaren.

Bijna drie jaar geleden pakte ze tijdens de Australian Open haar 23ste, waarna ze moeder werd en lang niet in actie kwam. Maar ze wilde hoe dan ook terugkeren in het circuit om een poging te wagen het record te verbeteren. Ze haalde sindsdien ook vier grandslamfinales, maar verloor die allemaal.

Bron: nos.nl