Bertens doet goede zaken in Linz, al maakt Doi het haar niet makkelijk

0
254

Kiki Bertens heeft zich op het WTA-toernooi van Linz geplaatst voor de achtste finales. De Nederlandse ontdeed zich in twee sets van de Japanse Misaki Doi (6-4, 7-5) en houdt daardoor uitzicht op een ticket voor de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van het jaar.

De zege in Linz kwam niet vanzelf tot stand. Zo wist Doi, de nummer 74 van de wereldranglijst, de ballen in de rally vaak knap diep te houden. Bovendien leek Bertens bij het smashen last te hebben van de verlichting in de zaal.

De nummer acht van de wereld moest in beide sets ook een vroege break voorsprong inleveren, maar uiteindelijk gaf het surplus aan kwaliteit de doorslag.

Vroege exit Bencic

Bertens speelt in Linz om meer kans te maken op het behalen van de WTA Finals. Mocht ze het matig bezette toernooi in Oostenrijk op haar naam schrijven, passeert ze Serena Williams op de speciale ranglijst voor het eindejaarstoernooi. Williams staat daarop achtste en alleen de beste acht kwalificeren zich.

De Amerikaanse zou de Finals echter ook kunnen laten schieten. Sinds de US Open heeft ze zich voor geen enkel toernooi meer ingeschreven.

Belinda Bencic, een andere concurrente van Bertens voor een plek op het Finals-toernooi dat begint op 27 oktober, verloor in Linz al in de eerste ronde.

Bertens treft nu in Linz in de achtste finales Alison van Uytvanck uit België.

Bron: nos.nl