Bertens excelleert, breekt en moet opgeven op WTA Finals

0
272

Kiki Bertens is er op de WTA Finals in Shenzhen niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De nummer negen van de wereld moest tegen Belinda Bencic (WTA-7) bij een 5-7, 0-1 achterstand opgeven met een rugblessure.

Invalster Bertens kende een uitstekende start. Met de eveneens sterk spelende Zwitserse vocht ze mooie rally’s uit en meestal had de Nederlandse de overhand. Bencic, die de drie voorgaande partijen met Bertens verloor, kwam met 5-3 achter en leek te breken.

Op dat moment begaf echter de rug van haar tegenstandster het. Bertens verloor vijf games op rij, liet de toernooidokter komen en was genoodzaakt met dikke tranen op de wangen op te geven.

Lichaam op

Bertens heeft slopende weken achter de rug, waarin ze alles op alles zette om op eigen kracht de WTA Finals te halen. Na de US Open speelde ze iedere week een toernooi. Vorige week bereikte ze in Zhuhai de finale van de WTA Elite Trophy.

Vanuit Zhuhai reisde ze door naar Shenzhen, waar ze onverwacht toch nog in actie mocht komen. In haar 81ste partij van dit jaar bleek het lichaam op.

Naast Bencic bereikte ook Ashleigh Barty de halve finales. De Australische won haar laatste groepspartij met 6-4, 6-2 van Petra Kvitová.

Voor meerdere tennissters duurt het seizoen net iets te lang. Naomi Osaka en Bianca Andreescu moesten opgeven in Shenzhen en ook Kvitová liep tegen Barty op haar laatste benen. Met haar krachtige slagen en goede dropshots wilde ze nog wel wat punten pakken, maar in de rally was de Tsjechische kansloos.

De Australische, die dinsdag nog van Bertens verloor, speelde ook zeker niet groots. Door haar goede voetenwerk en lastige backhandslice haalde ze echter meer dan genoeg punten binnen.

Bron: nos.nl