Bertens heeft coach Sluiter ook in Linz en Moskou niet nodig

0
273

Tot een hereniging tussen Kiki Bertens en haar coach Raemon Sluiter komt het voorlopig nog niet. Deze week bij het WTA-toernooi van Linz begeleidt Remko de Rijke haar en volgende week in Moskou doet Elise Tamaƫla dat. Beide zijn ook haar fysiotherapeut.

Deze week zouden Bertens en Sluiter de koppen weer bij elkaar steken, maar mede omdat Bertens een extra toernooi speelt in Linz blijven de twee gescheiden. “Alles in goede vrede”, laat De Rijke weten. Sluiter wil niet reageren.

Na de US Open en een zwak Amerikaans hardcourtseizoen wilde Sluiter een diepgaande analyse voeren met Bertens om zo weer de weg omhoog in te kunnen slaan, maar daar voelde de tennisster op dat moment weinig voor. Daarop werd besloten tot een tijdelijke breuk.

Plaatsing WTA Finals het belangrijkst

Bertens wilde zich na de US Open volledig focussen op plaatsing voor de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van het seizoen. Dat schiet aardig op door haar halvefinaleplaats vorige week in Peking.

Bertens is echter nog niet zeker van de WTA Finals; ze moet sowieso Serena Williams nog voorbij. Daarom voegde ze Linz toe aan haar speelschema om extra punten te kunnen halen. Volgende week in Moskou is de laatste kans om zich te plaatsen voor het eindejaarstoernooi.

Coach van het Jaar

Vorig jaar deed Bertens voor het eerst mee aan de WTA Finals. Toen haalde ze de halve finales en niet lang daarna werd Sluiter samen met Jac Orie bij het Sportgala gekozen tot Coach van het Jaar.

Bron: nos.nl