Bertens laat Dubai schieten en mist rentree Clijsters

0
52

Kiki Bertens heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi van Dubai. Daardoor komt er geen duel tussen de Nederlandse en de Belgische Kim Clijsters, die op het toernooi na ruim zeven jaar haar rentree maakt in het profcircuit. Bertens en Clijsters zouden het in Dubai in de eerste ronde tegen elkaar opnemen.

Het toernooi van Dubai past niet meer in het drukke schema van Bertens, die de afgelopen weken toernooi na toernooi heeft gespeeld, waaronder de Fed Cup-wedstrijden tegen Wit-Rusland. De 28-jarige tennisster staat zondagmiddag in de finale van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg. Ze verdedigt daar haar titel tegen de Kazachse Jelena Rybakina. Het toernooi in Dubai gaat maandag van start.

De 36-jarige Clijsters is nu gekoppeld aan Garbiñe Muguruza. De Spaanse stond eind januari in de finale van de Australian Open.

Voor Clijsters wordt het de eerste wedstrijd op internationaal topniveau sinds de US Open van 2012. Na dat toernooi nam de Belgische, voor de tweede keer, afscheid van de tenniswereld. Tussen 2007 en 2009 laste ze, mede vanwege blessureleed, ook al een pauze in.

Vorig jaar september kondigde ze aan weer te willen beginnen. “De afgelopen zeven jaar ben ik fulltime moeder geweest. Maar ik vond het ook geweldig om professioneel tennisster te zijn. Wat als ik probeer om beide te combineren?”, schreef ze op haar Instagram.

Bron: nos.nl