Bertens laat Russische wervelwind uitrazen en bereikt derde ronde US Open

0
285

Kiki Bertens heeft de derde ronde van de US Open bereikt. De nummer zeven van de plaatsingslijst boekte een tactisch sterke overwinning op Anastasia Pavljoetsjenkova: 7-5, 6-4.

De 28-jarige Russin, ooit de nummer dertien van de wereld, is de vleesgeworden grilligheid. In de eerste vier games sloeg ze vrijwel alle ballen diep op de lijnen. Pavljoetsjenkova won de eerste zeven punten en op 3-0 kreeg ze zelfs een kans op een dubbele break.

Bertens raakte echter niet in paniek. De één jaar jongere Nederlandse liet de Russische wervelwind uitrazen, maakte de rally’s langer, gooide wat meer spinballen in haar spel en liet haar tegenstandster de fouten maken.

Vuistje

Op 5-3 brak Bertens terug en mede dankzij drie dubbele fouten van Pavljoetsjenkova had ze bij 5-5 nog een break te pakken. De setwinst vierde ze met een fanatiek vuistje richting coach Raemon Sluiter.

Daarmee was het pleit echter nog niet beslecht. Pavljoetsjenkova had dit jaar Bertens op de Australian Open al een keer verslagen nadat ze de eerste set had verloren. En ook nu pakte ze weer een break voorsprong.

Dit keer liet onze landgenote het niet op een derde set aankomen. Van 4-2 achter stoomde ze door naar 6-4, waardoor ze zaterdag in de derde ronde tegen de Duitse Julia Görges moet aantreden. Vorig jaar was de derde ronde voor Bertens het eindstation.

Bron: nos.nl