Bertens slaat zich met soepele zege naar derde ronde Miami

0
319

Kiki Bertens heeft zich met speels gemak naar de derde ronde van het toernooi in Miami geslagen. De Nederlandse was met 6-4, 6-1 te sterk voor haar Chinese opponente Xiyu Wang.

De twee speelden nog niet eerder tegen elkaar. De als zevende geplaatste Bertens liet zich in Florida niet een keer breken door de pas 17-jarige Wang, de nummer 190 van de wereld die meedeed op een wildcard.

Alleen in de eerste set kon Wang enigszins mee met Bertens. De Chinese won vervolgens in de tweede set nog wel haar eerste servicegame, maar verloor daarna zes games op rij.

Na een uur en negen minuten was de partij – na een dubbele fout van Wang – gedaan.

In de volgende ronde wacht voor Bertens de winnares van de partij tussen Anastasia Pavljoetsjenkova, van wie de Wateringse begin dit jaar verloor in de tweede ronde van de Australian Open, en de Slowaakse Viktória Kuzmová, van wie Bertens vorige maand verloor in Dubai.

Een jaar geleden vloog Bertens er in Miami in de derde ronde uit.

Andreescu overleeft matchpoint

Voor de Canadese sensatie Bianca Andreescu was het toernooi bijna na één partij voorbij. De 18-jarige winnares van Indian Wells overleefde op 4-6, 3-5 een matchpoint tegen Irina-Camelia Begu en won alsnog met 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Bron: nos.nl