Bertens valt in en stunt met zege op Barty bij WTA Finals

0
294

Tennisster Kiki Bertens heeft bij de WTA Finals een knappe zege geboekt op Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld. Ze won haar eerste wedstrijd op het toernooi voor de beste acht speelsters van afgelopen jaar met 3-6, 6-3, 6-4.

Pas een paar uur voor de wedstrijd hoorde Bertens dat ze mocht spelen. De Nederlandse was als eerste reserve aanwezig in het Chinese Shenzhen en nam de plaats in van Naomi Osaka, die zich terugtrok met een schouderblessure.

Bertens vecht zich in de wedstrijd

Bertens begon stroef aan de wedstrijd. Haar service liep niet en veel ballen vielen achter de lijn. Ook Barty serveerde zwak en ze bood Bertens met slordig spel de kans om zich in de partij te vechten.

Die kans greep ze met beide handen aan, waarna Bertens met aanvallend tennis een derde set afdwong. Daarin kreeg de inwendig kokende Barty het niet meer op de rit.

Bij Bertens lukte juist alles en het vertrouwen groeide met elk punt. Op 4-0 sputterde de motor nog wel even, maar daarna beet Bertens door.

Kans op halve finales

Bertens zit in een poule met verder Petra Kvitová en Belinda Bencic. Als ze het laatste groepsduel met Bencic ook wint, plaatst ze zich – net als vorig jaar – voor de halve finales.

Bencic rekende in drie sets af met Kvitová. De Zwitserse won met 6-3, 1-6, 6-4. Als meerdere speelsters op een gelijk aantal punten eindigen, zijn degenen met drie gespeelde wedstrijden in het voordeel.

Bron: nos.nl