Bertens virtueel in actie in Madrid: ‘Blij mijn outfit een keer te dragen’

0
52

Kiki Bertens doet deze week samen met veel andere toppers mee aan de virtuele versie van het tennistoernooi van Madrid. Vorig jaar won Bertens onder normale omstandigheden in de Spaanse hoofdstad, maar door de coronacrisis wordt de editie van dit jaar met een online videogame afgewerkt.

Bertens, de nummer zeven van de ‘echte’ wereld, versloeg in haar eerste partij Angelique Kerber. De Nederlandse had in haar eigen huiskamer speciaal voor de gelegenheid haar tennisoutfit aangetrokken.

“Ik ben blij dat ik mijn outfit dit jaar in ieder geval één keer heb kunnen dragen”, zei Bertens na haar gewonnen partij.

Heel soepel ging haar zege op Kerber niet. “Na een paar minuten begonnen mijn handen al pijn te doen. En mijn ogen ook door het kijken naar de televisie”, aldus Bertens.

‘Rugblessure’ Nadal

Ook Rafael Nadal doet mee op het virtuele gravel. Rond de Spanjaard ontstond even opschudding toen toernooidirecteur Feliciano López bekendmaakte dat Nadal voor zijn tweede partij had afgezegd vanwege een rugblessure.

Maar, zo liet López later via Twitter weten, dat was een grapje.

Het prijzengeld van het toernooi bedraagt 150.000 euro, zowel bij de mannen als de vrouwen. Het geld zal door de profs worden gedoneerd aan goede doelen.

Bron: nos.nl