Bertens zegt deelname Rosmalen toe, ook Clijsters hoopt erbij te zijn

0
89

Kiki Bertens is ook volgend jaar actief in Rosmalen. Het tennistoernooi zou eigenlijk afgelopen week hebben plaatsgevonden, maar door de coronacrisis ging er een streep door de editie van dit jaar.

Bertens, nummer zeven van de wereld, heeft al toegezegd er in 2021 bij te zijn. Bij de mannen werd wereldtopper Daniil Medvedev al gestrikt voor de komende editie.

De 28-jarige Bertens is al sinds 2011 een vaste klant op het gras van Rosmalen, waar ze in 2019 haar beste prestatie leverde. In de finale moest ze echter haar meerdere erkennen in Alison Riske.

Hoewel er niet getennist werd, hield de organisatie intussen dus wel de contacten met de sporters warm. Ook werd er een verkiezing gehouden, waarbij Richard Krajicek (bij de mannen) en Kim Clijsters (vrouwen) door de fans werden gekozen tot de populairste kampioenen.

Clijsters had daarbij heugelijk nieuws te melden. De voormalig nummer één van de wereld hoopt achttien jaar na na haar gewonnen titel in Noord-Brabant nog eens mee te doen aan het toernooi.

“Ik hoop er zelf op dat ik volgend jaar weer kan deelnemen. Ik kijk er wel naar uit om dat nog eens mee te maken”, aldus de Belgische, die bezig is aan haar tweede comeback op topniveau.

Aan het videokanaal van de Libéma Open laat de inmiddels 37-jarige Clijsters verder weten de coronastop te hebben gebruikt om haar knieën wat te ontlasten, maar intussen weer volop in training te zijn.

Twee punten voor de moeite

Haar rentree beperkte zich dit kalenderjaar tot twee verloren duels in het WTA-circuit, die haar twee schamele punten voor de moeite opleverden. Dat is nog niet genoeg voor een officiële notering op de wereldranglijst.

Het grastoernooi van Rosmalen wordt gehouden van 5 tot en met 13 juni 2021.

Bron: nos.nl